Turistické vízum do Ruska, do Mongolska, do Uzbekistánu, do Kyrgistánu

Informace pro turisty – občany ČR o vízech při nákupu zájezdů ve VIOLA travel s.r.o.
 
Níže uvedená informace je platná k 15.03.2015:  
 
Turistické vízum do Ruska

  • cestovní pas, který má nejméně 2 volné strany ( s minimální platností pasu 6 měsíců po vstupu na území Ruska)
  • 1 x současná barevná fotografie pasového formátu (3,5x4,5cm)
  • kopie cestovního pojištění na celou délku pobytu. Lze zařídit přes VIOLA travel s.r.o.
 
Pro vyplnění elektronické žádosti o vízum do Ruska potřebujeme údaje:
  • Jméno a příjmení
  • Bydliště, adresa, telefon, e-mail
  • Název firmy kde pracujete, pracovní pozice, adresa zamestnavatele/podnikání, telefon, fax, e-mail
  • Byl(a) jste do Ruska dříve? pokud ano, kolikrát, datum poslední návštěvy
 
Poplatek CK za vyřízení víza pro turisty do Ruska: 1900 Kč/ pas (cena je určena pro zákazníky VIOLA travel)
Doba vyřízení 7-10 dní

Turistické vízum do Mongolska

Od 12.06.2014 vstup na území Mongolska pro občany ČR je dostupný bez vízové povinnosti, pokud pobyt nepřesáhne 30 dnů.
Pro pobyty delší než 30 dnů zůstává vízová povinnost platná.

Turistické vízum do Číny
 
  • cestovní pas s platností min. 6 měsíců po vstupu na čínské území a jednou volnou dvoustranou. Pas musí být minimálně půl roku starý.
  • 1x kompletně a podle skutečnosti vyplněný formulář - základní formulář 4 stránky, podepsaný žadatelem
  • 1x vyplněný formulář - doplňující formulář pro děti a cizince 2 stránky  
  • 1x současná barevná fotografie pasového formátu.
  • kopie zakoupené letenky nebo rezervace: obousměrná letenka do Číny a z Číny. Lze zařídit přes VIOLA travel s.r.o.
  • výpis z vlastního účtu dokládající dostatečné finanční prostředky na cestu (min. 100 USD na den pobytu v Číně na osobu)
  • cestovní pojištění na dobu pobytu v Číně. Lze zařídit přes VIOLA travel s.r.o.
  • pro vyřízení víza pro nezletilé osoby navíc ověřený souhlas rodiče/rodičů s vycestováním do Číny, kopii rodného listu a prohlášení rodičů o finančním zabezpečení nezletilého
  • Poplatek ambasádě: standardní vyřízení (týden- 10 dnů, jeden vstup) – 50 EUR /osoba
  • Poplatek CK za vyřízení víza do Číny: 500 Kč/ pas
 
Turistické vízum do Uzbekistánu

  • cestovní pas (platný minimálně 6 měsíců po konci víza)
  • 1 x vyplněnou žádost o vízum
  • 1 x současná barevná fotografie pasového formátu (3,5x4,5cm)
  • rezervace zpáteční letenky
  • voucher ověřený MZV Uzbekistánu  - voucher Vám rádi zajistíme společně s rezervací zajezdu (cena voucheru – vízové podpory je 900 CZK a doba vyřízení cca 15 dnů)

Doba vyřízení víza do Uzbekistánu:
 
  • 5-10 dnů
  • Žádosti o víza podáváme na Konzulárním oddělení Velvyslanectví republiky Uzbekistán ve Vídni, a to vždy v úterý nebo ve středu. Veškeré žádosti tedy potřebujeme NEJPOZDĚJI V PONDĚLÍ (dopoledne), abychom mohli žádost připravit a podat na konzulát v daném týdnu.
  • Do doby vyřízení víza pozvání se nezapočítávají státní svátky ČR a Uzbekistánu
 
 VÍZUM  (cena zahrnuje konzulární poplatek a vyřízení víza na zastupitelském úřadu Uzbekistánu ve Vídni)
Doby vyřízení 5-10 dnů
1 vstup, max. 7 dni
65 EUR + 2000,- CZK 
1 vstup, max. 15 dnů 
75 EUR + 2000,- CZK 
1 vstup, max. 1 měsíc 
90 EUR + 2000,- CZK 
1 vstup, max.  3 měsíce 
120 EUR + 2000,- CZK 
Dle pozvání max. 6 měsíců 
180 EUR + 2000,- CZK 
Dle pozvání max. 1 rok 
240 EUR + 2000,- CZK 
Mnoho vstupů dle pozvání max. 6 měsíců 
225 EUR + 2000,- CZK 
Mnoho vstupů dle pozvání max. 1 rok 
375 EUR + 2000,- CZK 

V případě víza na několik vstupů se konzulární poplatek zvyšuje o 10 EURO za každý vstup
Důležitá upozornění: 
Turistický voucher zařizujeme pouze společně s rezervací ubytování  (cena 900,- CZK, doba vyřízení cca 15 dnů).

Turistické vízum do Kyrgyzstánu
Kyrgyzstán zrušil jednosměrně víza pro 44 statů světa, mezi těmito státy je i Česká republika. Po potvrzení zájezdu dostanete turistický voucher. Tento voucher je důležitým dokumentem, který potvrzuje Váš status turisty a předložíte ho také pasové kontrole v Kyrgyzstánu.

Pokud účastníci zájezdu se budou nacházet v pohraniční zóně, z tohoto důvodu je nutné povolení ZPK. Požadovaný dokument je v ceně zájezdu. Vyřízení těchto formalit trvá nejméně 20 dní. K vyřízení bude třeba scan Vašeho pasu.